Wat is PMT

PMT is een ervaringsgerichte therapie, waarbij het uitgangspunt is dat denken, voelen en handelen nauw met elkaar samen hangen. In het dagelijkse leven zijn we ons vaak niet zo bewust van de signalen die het lichaam ons geeft. De manier waarop je staat of loopt, hoe je ademt, maar ook de spanning of pijn die je kan voelen, weerspiegelt hoe er geleerd is om om te gaan met lastige situaties of ervaringen.

Door sport en spel of lichaamsgeori├źnteerde oefeningen kom je letterlijk in beweging of sta je juist stil bij ervaringen. Door de oefeningen kun je verschillende ervaringen opdoen om zo meer over jezelf te weten te komen. Bijvoorbeeld op wat voor manier je keuzes maakt, met problemen omgaat of ervaart wat lichaamssignalen zijn. Zo leer je gevoelens, gedachten en gedragspatronen te herkennen, te verwoorden en begrijpen. Vervolgens wordt er geoefend om tot nieuwe ervaringen en gedrag te komen.
psychomotorische-therapie-waalre
PMT volwassenen

PMT voor volwassenen is een behandelmethode die vooral gericht is op het doorbreken van sociaal-emotionele problemen. Het is niet altijd makkelijk om in woorden uit te drukken wat je voelt. Daarom gaan we middels beweging- en ervaringsgerichte werkvormen aan de slag.

pmt-kinderen-waalre-training
PMT kinderen

Door te bewegen zoals boksen en balspelen maar ook oefeningen die te maken hebben met samenwerken en ontspanning, leer je in de PMT om te gaan met wat je voelt. Zo kun je je vaak onzeker en zenuwachtig voelen of klachten hebben zoals buik- en hoofdpijn.